Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Битола”

Свети Архангел Михаил, војвода на сите ангели – водач на сите небески сили

Денес и утре битолчани и сите православни верници, го празнуваат верскиот празник Собор на свети архангел Михаил, меѓу народот попознат како Аранѓел. Овој празник е…