Press "Enter" to skip to content

Со проекција на филмот “Џиновската круша“ започнува “Неделата на детски филмови“ (фото)

Денес во кинота “Манаки“ во Битола, со проекција на филмот “Неверојатната приказна за џиновската круша“, започна “Неделата на детски филмови“ која е дел од Битолското културно лето “БИТ ФЕСТ“.Во “Неделата на детски филмови“ ќе бидат прикажани пет филмови за деца и млади од поновата европска продукција од денеска се прикажуваат со почеток во 11 часот до 8 јули со секојдневни проекции.Сите филмови кои ќе се прикажуваат во “Неделата на детски филмови“ се синхронизирани на македонски јазик, а денешниот филм “Неверојатната приказна за џиновската круша“ е базиран на истоимената популарна книга за деца од Јакоб Мартин Стрид и е приказна за две другарчиња – слонот Себастијан и мачката Мичо.Утре “Неделата на детски филмови“ продолжува во 11 часот со проекциј на детската авантура “Кариран нинџа“, исто така синхронизиран на македонски јазик.На програмата до 8 јули се и „Хакер“, „Патештествието на принцот“ и „Мираи“, а и повторно „Неверојатната приказна за џиновската круша“ и „Кариран нинџа“ со синхронизација на албански јазик. Влезот за проекциите е слободен.Недела на детски филмови“ е во организација на дистрибутерската куќа “Узенгија“ во рамките на програмата на годинешното издание на “Бит фест 2022“.На програма се филмовите “Кариран нинџа“, “Хакер“, “Патешествието на принцот“ и “Мираи“.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from ЗабаваMore posts in Забава »