Press "Enter" to skip to content

Дан комисијата на џудо федерацијата на состанок во Битола донесе битни одлуки и заклучоци

По изминувањето на шест месеци од годината, вчера во Битола се одржа состанок на Дан комисијата на џудо федерацијата на Македонија, со која претседаваше претседателот на комицијата Ѓуро Илиќ (7 дан). Покрај Илиќ приситни беа и ејан Мицкоски (4 дан) и Драган Шеќероски (4 дан)

Комисијата за полагање појаси и данови по состанокот рече дека биле донесени битни одлуки и заклучоци за понатамошната работа.

-Прво беа усвоени извештаите од полагањето за џудо појасите а потоа и верификациите од полагањата, каде е констатирано дека нема забелешки и проговори и дека поминале согласно правилата за полагање. Нагласено е дека мора да има подигнување на квалитетот и едукацијата во напредувањето во степени – појаси на македонските џудисти. На крајот беше усвоен и полугодишниот извештај за работата на Дан комисијата за 2022 година.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »