Press "Enter" to skip to content

Д-р Златко Делов од Битола почесен конзул на Македонија во Хрватска

Со одлука на Владата битолчанецот д-р Златко Делов е именуван за нов почесен конзул на Македонија во Хрватска. 

Д-р Златко Делов живее и работи во Ријека, Хрватска, каде има своја стоматолошка ординација.

Во неговото “си-ви“ додека живееше и работеше во Битола стои дека бил директор на Домот за јавно здравје, директорот на Центарот за култура и информации и заменик директор на Филскиот фестивал “Браќа Манаки“.

More from ВестиMore posts in Вести »