Press "Enter" to skip to content

Прв настан во “Дневната соба“ во библиотеката, работилница за слем поезија

На работилницата што се одржа во рамките на НУ Универзитетска Библиотека Св. Климент Охридски – Битола, зедоа учество млади и креативни творци од СОЕУ “Јане Сандански “ – Битола.Работилницата беше под менторство на проф. по македонски јазик и книжевност Лидија Атанасасовска, која воедно е и еден од предавачите на работилницата, заедно со Михајло Свидерски и Елена Богдановска.Учесниците имаа можност да се запознаат со слем поезијата, нејзината историја и развој, појавните облици и социјалната ангажираност, како и можноста за перформативно изведување на поезија на сцена, со натпреварувачки карактер.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »