Press "Enter" to skip to content

Битола пред новогодишната ноќ, низ објективот на Дамијана Ристевска (фотогалерија)

Само шест часа ги делат битолчани и Битола од Новата година 2024 година, а нашите сограѓани во овие часови ги извршуваат последните подготовки за дочекот на Новата година, без разлика каде ќе бидат кога стрелките на часовникот ќе се поклопат.Некои не бидат во бројните кафеани, некои во домовите, а секако голем број ќе бидат на платото пред Офицерски дом каде заедно ќе “влезат“ во Новата 2024 година.Деновиве, а посебно денешениот, нераборен, неделен дел, битолчани го искористија за дружење со пријателите со кафулината и кафеаните, каде немаше место, а од секаде се слушање популарна музика.

Како Битола ги поминува последните денови и часови ќе ви пренесеме низ фотографиите на Дамијана Ристевска, кои се снимени вчера и денес, кај Саат кулата, низ Широк Сокак… 

More from БитолаMore posts in Битола »