Press "Enter" to skip to content

Фото вест: Светиот крст во соблекувалната на кошаркарите на Пелистер

Лука Дамчевски, среќникот кој денес го извади Светиот крст од осветените води во соборниот храм “Св. Димитрија“, заедно со неколкумина верници, дел од навивачката група “Чкембари“, беше во спорската сала “Боро Чурлевски“.

Лука по завршувањето на натпреварот Светиот крст го внесе во соблекувалната на Пелистер посакувајќи им на сите успешна година, исполнета со успеси и победи, а секако и со титула. 

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »